4 porce
příprava 5 minut + 15 minut vaření brambor + 3 minuty pečení
Suroviny:
- 500 g salátových brambor typu A
- 200 g majonézy Otma
- 300 g zeleninové směsi Znojmia
- 40 g černých oliv
- 2 chilli papričky
- 200 g parmské šunky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- čerstvé oregano
Postup:
Brambory uvařte ve slupce, slijte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na větší kostičky. Rozpečte troubu na 180 °C, plátky parmské šunky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dokřupava, asi 2 až 3 minuty. K nakrájeným bramborám přidejte slitou a propláchnutou zeleninovou směs Znojmia, na půlky nakrájené olivy a nasekané chilli papričky. Osolte, opepřete a zlehka vmíchejte majonézu Otma a olivový olej. Přendejte na talíře, ozdobte nakřupanou parmskou šunkou a lístky oregana.
Zeleninovou směs Znojmia koupíte na oficiálním e-shopu Hamé.