Ingredience:

  • 200 g Vitana Dlouhozrnné rýže
  • 1 kostka Vitana Natur Zeleninový bujón
  • 350 ml vody
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 150 g Znojmia Mladého hrášku (mražený)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka šafránu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • lžička sušené bazalky
  • lžička sušeného oregana
  • 10 sušených rajčat
  • sůl a pepř
  • lžíce másla

 

Postup:

  1. Hrášek rozmrazte. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rýži a restujte další 1-2 minuty. Zalijte vodou s rozpušteným bujónem a vařte doměkka (cca 15 minut).

  2. Sušená rajčata nadrobno nakrájejte, vmíchejte do rýže, přidejte šafrán, oregano, bazalku, kurkumu a máslo. Přidejte hrášek, dochuťte solí a pepřem a podávejte.