Ingredience:
- 200 g Vitana Dlouhozrnné rýže
- 1 kostka Vitana Natur Zeleninový bujón
- 350 ml vody
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 150 g Znojmia Mladého hrášku (mražený)
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka šafránu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- lžička sušené bazalky
- lžička sušeného oregana
- 10 sušených rajčat
- sůl a pepř
- lžíce másla
Postup:
-
Hrášek rozmrazte. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rýži a restujte další 1-2 minuty. Zalijte vodou s rozpušteným bujónem a vařte doměkka (cca 15 minut).
-
Sušená rajčata nadrobno nakrájejte, vmíchejte do rýže, přidejte šafrán, oregano, bazalku, kurkumu a máslo. Přidejte hrášek, dochuťte solí a pepřem a podávejte.