Děláš hromady druhů jako někteří, nebo spíš míň?
ROMANA: „Pečení cukroví miluju. Dělám tři až pět druhů. Vždycky tři klasické recepty, jeden nový podle kamarádek foodblogerek a jeden zdravý recept.“

Jaké jsou ty zdravé? Jde to i bez cukru?
R: „Hodně používám ke slazení datle. Takové datlové kuličky s pistáciemi, to je úžasná záležitost. Jsou za chvíli hotové, takže je můžete připravit i na poslední chvíli.“

Kde se inspiruješ?
R: „Hlavně u mých kamarádek blogerek, které mají vždy skvělé recepty. Občas mrknu ale i na zahraniční blogy.“

Máš nějaký svůj vlastní nebo rodinný recept?
R: „Je jich spousta. Všechny rodinné recepty mi připomínají mladí, takže je dělám s velkou oblibou. My v rodině máme oblíbená slepovaná oříšková kolečka plněná karamelovým krémem namočená v čokoládě a ozdobená půlkou vlašského oříšku.“

Co teď v světě cukroví „frčí“?
R: „Podle mě to jsou právě datle, pistácie a kokos.“

Zkoušíš třeba i veganské nebo bezlepkové?
R: „Veganské jsem ještě nezkoušela, ale bezlepkové ano. Někdy z bezlepkové mouky, někdy přirozeně bezlepkové.“

Máš nejoblíbenější cukroví? A nejméně oblíbené?
R: „Zmiňované datlové kuličky, kokosky a linecké. Abych řekla pravdu, tak o žádném cukroví, které bych nejedla ani nevím“.

Ochutnejte Romaniny datlové kuličky, které připravuje s meruňkovou ovocnou náplní Hamé.

Milovníci tradičního cukroví zase mohou vyzkoušet citronová linecká kolečka lepená rybízovou ovocnou směsí Hamé.