Citrónová linecká kolečka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 210 g
  • Cukr krupice 70 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Ovocná směs rybízová Hamé 100 g
  • Máslo 140 g
  • Žloutek 1 ks
  • Citronová kůra 1 lžička

Postup

  • 1

    Máslo si nakrájíme na kostičky a necháme v pokojové teplotě povolit. Mouku si v misce smícháme s cukrem a citrónovou kůrou.

  • 2

    Na vál si vysypeme sypkou směs, přidáme máslo, žloutek, vanilkový extrakt a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.

  • 3

    Těsto si vyndáme  z lednice, necháme trochu povolit, vyválíme a vykrajujeme z něj požadované tvary. Do poloviny cukroví vykrojíme ještě uprostřed kolečko.

  • 4

    Pečeme na 180 stupňů 10 minut.

  • 5

    Vychladlé cukroví namažeme rybízovou ovocnou směsí a slepíme


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace