Galerie kuriozit

Jmenujte jakoukoli podivnost a můžeme vám téměř garantovat, že už z toho někdo vyráběl zmrzlinu. Pepř a chilli? Samozřejmě! Slanina, česnek nebo pivo? Rozhodně, přitvrďte. I z takových lahůdek, jako jsou chobotnice, tráva nebo sójová omáčka, se dělá mražený krém. Mimochodem v takovém Japonsku není sójová příchuť nijak neobvyklá ani u zmrzliny. I v českých končinách se můžete potkat s vynikající makovou zmrzlinou, jahodovou s bazalkou nebo levandulovou. Prostě cokoli vám zachutná, můžete přetvořit v mraženou dobrotu.

Jde to i doma a snadno

Pořídit si domácí zmrzlinovač je ideální řešení, ale jde to i bez něj. Jen výsledná zmrzlina bude o poznání méně nadýchaná. U domácí přípravy je potřeba směs během mrazení promíchávat, aby se rozbily zmrazky. Jinak ztuhne na tvrdou cihlu, o kterou zlomíte lžíci. 

4x domácí zmrzlina

Domácí banánovojahodové nanuky - Rozmačkané čerstvé ovoce nádherně spojí přesnídávka na dokonalé domácí nanuky z ovocné dřeně

Limetková zmrzlina s malinovou omáčkou - Pikantní chuť limety ocení hlavně dospělí. Dětem můžete podle stejného návodu připravit třeba mangovou. 

Pomerančová zmrzlina - Snadno a jednoduše si ji připravíte z pomerančové marmelády. Smíchejte stejné díly jogurtu a husté zakysané smetany a podle chuti přidejte marmeládu. Stačí dát do mrazáku a pak už jenom nezapomínat míchat.  

Parmazánová zmrzlina - Tady už se dostáváme do kategorie netradičních chutí. Do kornoutku si ji asi nenaberete, ovšem na doplnění studené rajčatové polévky je jedinečná

Potřebuje poradit, jak sníst zmrzlinu?

Není to sice moc pravděpodobné, ale kdybyste náhodou váhali nad tím, jakou zmrzlinu si dát, případně jak ji servírovat, máme pro vás hned sedm nápadů!