Borůvkový koláč s tvarohem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Přivolejte vzpomínky na konec prázdnin, kdy jste brouzdali po lese a šťavnaté borůvky trhali rovnou do pusy. Začarované do temné sladké zavařeniny budou teď borůvky zářit a chutnat v tomto nádherném koláči s nadýchaným tvarohem.

Suroviny

  • Mouka hladká 250 g
  • Kakao 1 lžíce
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Tvaroh měkký 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Extra Jam borůvkový Hamé 1 ks
  • Máslo 150 g
  • Prášek do pečiva 0.5 balení
  • Mléko 2 lžíce
  • Cukr moučka 100 g
  • Pudink vanilkový 1 lžíce

Postup

  • 1

    >>Extra džem borůvka 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    V míse na těsto promíchejte s mouku s kakaem a práškem do pečiva. Přidejte změklé máslo, vanilkový cukr, 1 žloutek a mléko a pečlivě propracujte na tužší těsto.

  • 2

    Formu na pečení vymažte máslem a vysypejte malým množstvím hladké mouky. Na dno dejte připravené těsto a navlhčenými prsty rozhrňte na celou plochu. Vložte do lednice zatuhnout. 

     

  • 3

    Bílky ušlehejte na sníh a dejte na chvilku stranou. Tvaroh utřete se žloutky, cukrem moučkou a pudinkovým práškem, případně můžete nahradit škrobem. Poté zlehka zapracujte ušlehané bílky a naplňte do formy. Dejte do trouby a pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 4

    Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Nakonec potřete borůvkovým džemem a nakrájejte.


Nahrávám