-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Voní to kokosově, ale sladké to není, co je to? Pikantní krémová polévka podle našeho receptu! Tahle hřejivá polévka je pro podzimní počasí přímo stvořená.
>>CHILLI PAPRIČKY 130 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Rozehřejte troubu na 180 °C. Z cizrny odeberte 2 lžíce a smíchejte je v misce s olejem a půlkou lžičky kari a půlkou lžičky římského kmínu. Lehce posolte. Rozprostřete na plech a dejte na 30 minut péct do trouby. Můžete péct i déle, cizrna potom bude pěkně křupavá. Upečenou cizrnu dejte stranou a nechte na ozdobu polévky.
V hrnci rozpusťte kokosový olej a opečte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Po 5‒10 minutách přidejte zázvor, zbytek kari a římského kmínu a krátce orestujte.
Přidejte nakrájené mrkve, batát i cizrnu, podlijte kokosovým mlékem a půl litrem vody. Přikryté pokličkou duste do změknutí. Uvařenou polévku rozmixujte dohladka, a pokud je příliš hustá, nařeďte ji podle potřeby vodou nebo vývarem. Nakonec přidejte pokrájené chilli papričky a promíchejte.
Polévku nalijte do talířů a před podáváním ozdobte opečenou cizrnou.