Dalmátské čufty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 50 minut
  • 2 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Maso mleté (vepřové a hovězí) 400 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Mléko 3 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 1 ks
  • Smetana 2 lžíce
  • Mletá paprika sladká lžíce
  • Pepř
  • Zeleninové lečo Znojmia 330 kg
  • Rohlík 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Hrášek Znojmia 2 lžíce
  • Kečup jemný Otma Gurmán 3 lžíce
  • Sůl

Postup

  • 1

    Troubu předehřejte na 180 °C.

  • 2

    Rohlík nakrájejte na kousky a pokropte mlékem, rozmělněte a vmíchejte do mletého masa.

  • 3

    Přidejte vejce, lžíci hladké mouky, papriku, pepř a sůl a promíchejte. Z těsta navlhčenými dlaněmi udělejte zhruba 8-10 válečků, dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě dozlatova (zhruba 15 minut).

  • 4

    Do hrnce dejte máslo, na něm zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a zaprašte zbylou moukou. Orestujte a vlijte do zásmažky trochu horké vody.

  • 5

    Přidejte smetanu, povařte, přidejte lečo, okapaný hrášek, drobně nakrájenou okurku a kečup. Krátce povařte.

  • 6

    Do omáčky vložte čufty a podávejte s rýží.


Nahrávám