Grilovaná uzená žebra a křenový dip


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

S černými pečenými žebry a sněhobílým dipem vám svět rozhodně nebude připadat černobílý. Až tuhle vychytanou dobrotu ochutnáte, zjistíte, že na barvách vlastně vůbec nezáleží a jediné, co nutně potřebujete, je honem další sousto!

Suroviny

Maso

  • Žebra vepřová uzená 2 kg
  • Máslo 60 g
  • Česnek granulovaný 2 lžičky
  • Pepř dle chuti

 

  • Chilli pálivá omáčka 4 lžíce
  • Med 4 lžíce
  • Sůl 1 lžička

Dip

  • Smetana zakysaná 200 g
  • Krenex Znojmia 1 ks

 

  • Majonéza 2 lžíce

Postup

  • 1

    >>Krenex 130g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Omáčku smíchejte s rozpuštěným máslem, medem, česnekem a solí. Přidejte i pepř, pokud chcete. Vzniklou směsí pečlivě potřete uzená žebra a nechte chvilku proležet.

     

  • 2

    Mezitím si připravte dip ze zakysané smetany, majonézy a krenexu. Žebra dejte na rozpálený gril a krátce opečte. Protože už jsou tepelně opracovaná, stačí jen, aby se prohřála. Během pečení potírejte zbylou marinádou.

     

  • 3

    Hotová žebra podávejte s křenovým dipem a čerstvým pečivem.


Nahrávám