Grilované kuřecí paličky se zázvorem a pečená kukuřice


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Honí vás chutě na pečené maso s krustou zkaramelizované omáčky, ve které se neodolatelně míchá nasládlé i pikantní? Takovou, po které budete nadšeně olizovat slepené prsty bez ohledu na bonton? Právě jste ji našli a můžete se hned pustit do vaření.

Suroviny

  • Kečup jemný Otma Gurmán 200 ml
  • Sójová omáčka 180 ml
  • Zázvor čerstvý 3 lžičky
  • Kuřecí paličky 12 ks
  • Kukuřičné klasy 3 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Cukr hnědý 150 g
  • Kuřecí vývar 40 ml
  • Stroužek česneku 3 ks
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Mléko 100 ml
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    >>Kečup GURMÁN jemný 310g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Maso na grilování si připravte den předem, aby se vůně koření pěkně natáhla do masa.

  • 2

    Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na marinádu - kečup, sójovou omáčku, vývar, nasekaný zázvor a prolisovaný česnek. Třetinu marinády odeberte a nechte stranou na potírání při grilování.

  • 3

    Kuřecí paličky dejte do mísy a promíchejte, aby se dobře obalily v marinádě. Mísu uzavřete nebo přetáhněte fólií a do druhého dne nechte v lednici uležet. Minimálně jim dopřejte aspoň 8 hodin.

  • 4

    Čerstvé kukuřičné klasy oloupejte a nakrájejte na cca 5 cm široké kousky. Krátce povařte v osolené vodě s dílem mléka. Vychladlé kukuřice potřete máslem a osolte.

  • 5

    Rozpalte gril. Rošt zlehka potřete olejem a dejte na něj opékat kuřecí paličky. Marinádu, ve které bylo maso přes noc, vyhoďte, protože už nebude použitelná.

  • 6

    Paličky pečte 8-10 minut po každé straně a během pečení potírejte čerstvou marinádou, kterou jste odebrali pro tyto účely. Stejně dlouho opékejte i kukuřice a obojí hned podávejte.

     

  • 7

    TIP!

    • Přidejte do marinády trochu chilli nebo ananas nasekaný nadrobno.


Nahrávám