Hamburger z trhaného kuřecího masa


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Letos v létě frčí trhané maso. Pomalu pečené šťavnaté filety s pikantní omáčkou natrhejte po vláknech a naplňte do hamburgerové housky. To zní jako dokonalý plán, co říkáte?

Suroviny

  • Kuřecí řízek stehenní 4 ks
  • Olej 1 lžíce
  • Sýr s modrou plísní 150 g
  • Rajče 2 ks
  • Cikánka omáčka Otma 1 ks
  • Houska hamburgerová 4 ks
  • Listy salátu 4 ks

Postup

  • 1

    >>Cikánská omáčka 300g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Kuřecí řízky vložte do zapékací misky vymazané olejem a zalijte cikánskou omáčkou. Misku překryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte přikryté dvě hodiny. Během pečení můžete podle potřeby podlít trochou vody. 

     

  • 2

    Upečené maso natrhejte po vláknech. Nejlépe to jde s pomocí dvou vidliček rovnou v zapékací misce, kde se krásně obalí vypečenou omáčkou.

     

     

  • 3

    Rozehřejte gril nebo pánvičku a nasucho krátce na řezu opečte rozkrojené hamburgerové housky.

     

  • 4

    Nakonec hamburgery naplňte - natrhané maso navrstvěte na listový salát a přidejte plátky rajčat. Posypejte nadrobeným sýrem a přiklopte vrškem housky. Pro snadnější servírování můžete burger spíchnout párátkem.

     


Nahrávám