Hovězí hamburger s koriandrem a červenou cibulkou karamelizovanou na sezamovém oleji


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Maso hovězí mleté 500 g
  • Strouhanka 2 lžíce
  • Sójová omáčka 1 lžíce
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
  • Olej sezamový 3 lžíce
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 4 ks
  • Hrubá sůl dle chuti
  • Hamburgerové žemle 4 ks
  • Vejce 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Červená cibule 3 ks
  • Koriandr 1 svazek
  • Pepř čerstvě mletý dle chuti

Postup

  • 1

    >>Okurky 5 - 7 cm 340g ZNOJMIA​ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Nejdřív si připravte masovou směs, aby potom mohla chvíli odpočívat v lednici. Nebojte se pustit do práce rukama, podaří se vám tak lépe spojit všechny ingredience. Nemíchejte ale dlouho, aby nebyly hamburgery tuhé.

  • 2

    Mleté maso vyklopte do větší mísy a přidejte vejce, zázvor a hořčici. Promíchejte a potom zapracujte také strouhanku. Masovou směs rozdělte na 4 díly a zformujte tlusté bochánky, každý zhruba 1,5 cm silný. Odložte je na talíř a dejte na chvíli proležet do ledničky. Vychlazení pomůže, aby si hamburger při pečení zachoval svůj tvar. 

     

  • 3

    Zatímco maso odpočívá, připravte si cibulku. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte sezamový olej a cibuli na něm opečte. Stáhněte teplotu na polovinu a klidně cibuli dopřejte 20 minut pozvolného opékání.

     

  • 4

    Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu. Hamburgery rozložte na rošt a grilujte je 6–8 minut po každé straně. Obracejte je jen jednou, v momentu, kdy půjdou oddělit od roštu, aniž by se na něj lepily.

     

  • 5

    Housky překrojte, položte na rošt řezem dolů a krátce nasucho opečte. Na spodní housku dejte lžíci nasekaného koriandru, na který položte upečený hamburger. Nahoru navršte opečenou cibulku a plátky okurky. Přiklopte houskou a hned podávejte. 

     

  • 6

    TIP!

    Aby se hamburgery uvnitř dobře propekly, trochu je palcem smáčkněte ve středu, aby se udělal menší důlek.

    Dobrá houska se u hamburgeru nedá ošidit. Můžete si upéct domácí nebo je nakupte v dobrém pekařství. Vždycky je ale před podáváním opečte na řezu. 


Nahrávám