Hovězí krk na povidlech


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 4 hodin
  • 10 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí krk 1 kg
  • Olej 3 lžíce
  • Červená cibule 2 ks
  • Mrkev 4 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 4 lžíce
  • Kurkuma 0.5 lžička
  • Mletá skořice špetka
  • Sůl
  • Máslo přepuštěné 2 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Hovězí vývar na podlití
  • Římský kmín 0.5 lžička
  • Pepř

Postup

  • 1

    Hovězí maso osolíme, opepříme, svážeme potravinovým provázkem do válečku a na přepuštěném másle s olejem zprudka opečeme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na měsíčky, z cukety odstraníme střed se semínky a nakrájíme na proužky, mrkev očistíme a nakrájíme na klínky.

  • 3

    Na zbylém tuku osmažíme do sklovata cibuli, přidáme mrkev, chvíli restujeme, poté přidáme cuketu, citrónovou šťávu, sůl a koření a už jen krátce opečeme. Nakonec do tohoto základu vmícháme povidla.

  • 4

    Do pekáčku vložíme opečené maso, pokryjeme zeleninovou směsí a dáme péct na 180 stupňů na cca 30 minut. Po uplynutí této doby snížíme teplotu na 150 stupňů.  Podle potřeby podléváme vývarem a zvolna dopékáme ještě 2 - 3 hodiny.

  • 5

    Před podáváním maso nakrájíme na plátky.

  • 6

    TIP: Hovězí krk podáváme s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.

     


Nahrávám