-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Hovězí maso osolíme, opepříme, svážeme potravinovým provázkem do válečku a na přepuštěném másle s olejem zprudka opečeme.
Cibuli nakrájíme na měsíčky, z cukety odstraníme střed se semínky a nakrájíme na proužky, mrkev očistíme a nakrájíme na klínky.
Na zbylém tuku osmažíme do sklovata cibuli, přidáme mrkev, chvíli restujeme, poté přidáme cuketu, citrónovou šťávu, sůl a koření a už jen krátce opečeme. Nakonec do tohoto základu vmícháme povidla.
Do pekáčku vložíme opečené maso, pokryjeme zeleninovou směsí a dáme péct na 180 stupňů na cca 30 minut. Po uplynutí této doby snížíme teplotu na 150 stupňů. Podle potřeby podléváme vývarem a zvolna dopékáme ještě 2 - 3 hodiny.
Před podáváním maso nakrájíme na plátky.
TIP: Hovězí krk podáváme s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.