- 
		Druh jídlanapříklad: Polévka 
- 
		Typ kuchyněnapříklad: Asijská … 
- 
		Typ strávníkanapříklad: Děti 
- 
		Sezóna/Příležitostnapříklad: Svačinka 
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Ingredience:
na karlovarské knedlíky:
Rohlíky nakrájejte, rozložte a nechte oschnout. Oloupejte mrkev, celer a petržel a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte v hrnci a vyjměte.
Maso nakrájejte na kostky a na ½ lžíci sádla osmahněte. Osolte a opepřete. Přidejte drcené nové koření, jalovec, strouhanou zeleninu a polovinu cibule. Orestujte, vlijte vývar a duste zhruba hodinu dozměknutí.
Zelí nechte okapat. Na zbylém sádle nechte zesklovatět, posypte lžící mouky a přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a okmínujte. Duste zhruba 10 minut.