-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Vychutnejte si voňavou porci indické exotiky. Recept přicestoval do Evropy spolu s britskými koloniálními úředníky v časech královny Viktorie. Kedgeree se tehdy podávalo se hlavně k snídani. Za dlouhá léta se recept trochu přizpůsobil našim chutím a nabízí příjemné seznámení s orientální kuchyní.
>>HRÁŠEK VE SL. NÁLEVU ZNOJMIA 400 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Makrelu zbavte ocasu a hlavy a opatrně vykostěte. Ve slané vodě uvařte 10 minut rýži. Slijte, propláchněte studenou dobou a také dejte stranou. Budete ji potřebovat později. Teď si připravte zeleninu – zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Můžete ho také nastrouhat na struhadle. Cibulky nakrájejte na kolečka a česnek nasekejte. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
Na pánvi při mírné teplotě rozehřejte máslo. Přesuňte do ní zázvor, česnek a cibulky a nechte zhruba 5 minut změknout. Poprašte kari a promíchejte. Poté přidejte rajčata, pokrájenou chilli papričku a zalijte šťávou z jednoho citronu. Znovu promíchejte a nechte prohřát.
Nakonec přidejte uvařenou rýži, scezený hrášek a polovinu nasekaných koriandrových lístků. Promíchejte a stáhněte z plotny. Nandejte na talíře a ke každé porci přidejte díl uzené ryby a dvě čtvrtinky vajíčka natvrdo. Podávejte s bílým jogurtem ochuceným zbylým koriandrem, lžící citronové šťávy a trochou soli.
TIP!