Krvavý cheesecake


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Zpestřete si Halloween s naším krvavým cheesecakem!

Suroviny

  • Sušenky máslové 150 g
  • Sýr Philadelhia 400 g
  • Vejce 3 ks
  • Citronová šťáva z poloviny kusu
  • Voda 50 ml
  • Želatina na slané i sladké Vitana 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Mascarpone 150 g
  • Sůl 1 špetka
  • Extra Jam rybízový Hamé 1 ks
  • Moučkový cukr s vanilkou Vitana 3 lžíce

Postup

  • 1

    V mixéru, nebo válečkem v pytlíku, rozdrtíte sušenky, které smícháte s máslem pokojové teploty. Tuhou směs rozprostřete na dno dortové formy. 

  • 2

    Rozehřejete si troubu na 180 a sušenky v ní 10 minut pečete. 

  • 3

    Zatím si ve velké míse rozšleháte elektrickým šlehačem nebo metlou všechny ingredience na krém. Ten umístíte na sušenkový korpus a ještě půl hodiny pečete. Dort by měl být po upečený na okrajích tvrdý, ale uprostřed trochu třaslavý. Nechte ho vychladnout na lince, pak dejte dort ztuhnout do lednice alespoň na několik hodin. 

  • 4

    Chvíli před vytažením v hrnci na středním ohni rozpusťte džem s vodou a želatinou. 

  • 5

    Tuhý dort polévejte lehce vychladlou džemovou směsí. Podávejte po bubácku se zapíchnutým nožem a bodláčím. 


Nahrávám