Kukuřičná polévka s krevetami a kokosovým mlékem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Sledujte teploměr za oknem, a jakmile se začne nebezpečně blížit k nule, pusťte se do vaření této polévky. A kdyby se náhodou rtuť choulila pod bodem mrazu, přihoďte do hrnce ještě trochu chilli pro zahřátí!

Suroviny

  • Kukuřice lahůdková Znojmia 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Brambory 500 g
  • Kuřecí vývar 500 ml
  • Koriandr mletý 1 lžička
  • Petržel hladkolistá 1 hrst
  • Pepř dle chuti
  • Olivový olej 3 lžíce
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Kokosové mléko 350 ml
  • Římský kmín mletý 1 lžička
  • Krevety 200 g
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    >>LAHŮDKOVÁ KUKUŘICE 340 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    V hrnci rozehřejte polovinu olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Opékejte cca 5 minut. Potom přidejte jeden nasekaný stroužek česneku, brambory nakrájené na kostky, okapanou kukuřici a nechte krátce orestovat. Trochu kukuřice si nechte stranou na podávání.

  • 2

    Poprašte kořením, zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a vařte, dokud nebudou brambory měkké. Trvá to zhruba 15 minut. Polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem.

  • 3

    Krevety s česnekem krátce orestujte na zbylém olivovém oleji. Posolte a posypejte nasekanou petrželí.

     

  • 4

    Polévku rozdělte do talířů, ozdobte opečenými krevetami a zrnky kukuřice, které jste si nechali stranou.

  • 5

    TIP!

    • S trochou chilli dostane tato jemná polévka pořádné grády! Pálivou papričku nasekejte ke krevetám nebo ji klidně dejte i do zeleninového základu polévky. 
    • Máte rádi hladký krém? Přeceďte rozmixovanou polévku přes síto a budete mít jídlo podle svého gusta.


Nahrávám