Lasagne s Milánskou omáčkou a bešamelem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Olivový olej 2 lžíce
  • Milánská omáčka Otma 350 g
  • Maso hovězí mleté 500 g
  • Sýr parmezán 100 g
  • Máslo 60 g
  • Muškátový oříšek mletý 0.5 lžička
  • Pepř na dochucení
  • Lasagne 15 plátků
  • Rajčatový protlak OTMA 70 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Mouka hladká 40 g
  • Mléko 560 ml
  • Sůl na dochucení
  • Bazalka hrst

Postup

  • 1

    >>Milánská omáčka s houbami 350g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu předehřejte na 180 °C.

  • 2

    Na olivovém oleji osmahněte na plátky nakrájený česnek. Přidejte maso, lehce osolte a opepřete a opečte. Přidejte protlak, podlijte 2 dcl vody a povařte.

  • 3

    Přilijte omáčku, promíchejte a nechte cca 5 minut vařit. Dejte stranou.

  • 4

    Připravte si bešamel. V menším hrnci nechte rozpustit máslo, přimíchejte mouku. Přilijte teplé mléko a metlou rozmíchejte. Přiveďte k varu a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

  • 5

    Na dno zapékací misky nejprve rozprostřete třetinu masové směsi. Následně polijte čtvrtinou bešamelu a poklaďte 5 plátků lasagní. Postup dvakrát opakujte. Na vrch lasagní rozetřete poslední čtvrtinu bešamelu a posypte parmazánem. Pečte zakryté 15 minut a na posledních 5 minut odkryjte. Podávejte ozdobené bazalkou.


Nahrávám