Marmeládoví šneci


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Rychlý recept na šneky, které vaše Vánoce provoní rybízem a skořicí.

Suroviny

  • Listové těsto 1 ks
  • Mletá skořice Vitana 1 ks
  • Extra Jam rybízový Hamé 200 g
  • Ořechy pekanové 1 hrst
  • Vanilkový cukr Vitana 1 na ozdobu

Postup

  • 1

    Vyndejte si těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Ten potřete bohatě džemem asi 3-5 cm od okrajů těsta. 

  • 2

    Pekany si nadrťte v pytlíku nebo hmoždíři, nasypte je na marmeládu a posypte skořicí. 

  • 3

    Těsto zarolujte a dejte na chvíli vychladnout do lednice. Poté z válečku krájejte libovolně tlusté šneky. 

  • 4

    Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut, dokud nebude těsto zlaté. 

  • 5

    Vychladlé šneky posypeme moučkovým vanilkovým cukrem a kdo má skořici hodně rád, zapráší je ještě tímhle voňavým zlatem.


Nahrávám