Pečená ricotta s medem a ovocem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Oslavte s dětmi začátek školního roku ve zdravém stylu! Ovocnému poháru s jemným medovým krémem zaručeně neodolají.

Suroviny

  • Sýr ricotta 380 g
  • Máslo 40 g
  • Med 2 lžíce
  • Kojenecká výživa s mangem HAMÁNEK 1 ks
  • Čerstvé ovoce na ozdobu
  • Vejce 2 ks
  • Cukr moučka 50 g
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Mandle sekané 1 hrst

Postup

  • 1

    >>Kojenecká výživa s mangem 190g HAMÁNEK koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Máslo nechte změknout a troubu dejte předehřát na 200 °C.

     

  • 2

    Změklé máslo dejte do šlehače a vyšlehejte s cukrem a medem do pěny. Potom zapracujte ricottu, vajíčka a mouku. Rozdělte do zapékacích misek vymazaných máslem, uhlaďte na povrchu a dejte do trouby. Pečte 10 až 15 minut, až povrch zezlátne a udělají se malé „puchýřky“.

  • 3

    Nechte trochu vychladnout a poté zdobte mangovou přesnídávkou, ovocem a nasekanými mandlemi.

  • 4

    TIP!

    • Tento recept můžete jednoduše upravit na bezlepkový. Stačí vynechat mouku a nahradit ji jemně mletými mandlemi, takzvanou mandlovou moukou.


Nahrávám