Pečené kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Jedno z nejoblíbenějších jídel asijské kuchyně si teď můžete dát i doma! Křupavé kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce podle našeho receptu si nijak nezadají s hitovkou z čínského take away.

Suroviny

  • Kuřecí prsa 4 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 250 g
  • Mletý sušený zázvor 1 lžička
  • Olej 4 lžíce
  • Sweet&Sour hotová omáčka Otma Gurmán 350 g
  • Kukuřičný škrob 250 g
  • Sušený česnek 3 lžíce
  • Sůl 2 lžičky

Postup

  • 1

    >>Sweet&Sour hotová omáčka 350 g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Kuřecí prsíčka nakrájejte na kostky a posolte. Mouku nasypejte do igelitového pytlíku a dejte stranou. Vajíčka rozklepněte do středně velké mísy a prošlehejte. V další misce smíchejte kukuřičný škrob, zázvor a sušený česnek.

  • 2

    Kostky masa dejte do sáčku s moukou, pevně uzavřete a důkladně protřeste, aby se všechny kousky dobře obalily. Rukou je vyberte a vložte do mísy s vajíčkem. Obalte ze všech stran a přesuňte do misky se škrobovou směsí pro třetí vrstvu obalu.

  • 3

    V pánvi rozehřejte olej a rovnou do něj vkládejte obalené kuřecí kousky. Opečte ze všech stran do křupava. Zalijte sladkokyselou omáčkou a nechte krátce prohřát. Podávejte ihned s dušenou rýží.

  • 4

    TIP!

    • Zkuste jako přílohu rýžové nudle s orestovanou zeleninou. Recept najdete zde


Nahrávám