Pikantní tuňákové karbanátky s jogurtovou raitou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Jemná chuť tuňákového masa se skvěle doplňuje s pikantním zázvorem. Klidně to můžete s ochucením přehnat, protože chladivá jogurtová omáčka pomůže uhasit požár v puse. V Indii se jí říká raita a Indové velmi dobře vědí, jak se popasovat s pálivými pokrmy.

Suroviny

Nezařazené

  • Tuňák sendvičový ve vlastní šťávě Hamé 2 ks
  • Zázvor čerstvý 2 cm
  • Strouhanka 4 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Olej na smažení dle potřeby

 

  • Česnek 1 ks
  • Uvařené brambory 2 ks
  • Lístky koriandru 1 hrst
  • Pepř dle potřeby

Omáčka

  • Jogurt bílý řecký 200 g
  • Máta hrst
  • Citronová šťáva 1 ks
  • Pepř mletý bílý dle chuti

 

  • Okurka 1 ks
  • Koriandr hrst
  • Římský kmín 1 lžička
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Jako první se pusťte do jogurtové omáčky, aby se mohla aspoň chvilku rozležet v lednici. Oloupejte okurku, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte na drobné kostičky. Bylinky nasekejte a všechno zamíchejte do jogurtu včetně citronové šťávy a římského kmínu. Osolte a opepřete, jak to máte rádi, a dejte do lednice.

  • 2

    Tuňákové maso vyklopte z konzervy do cedníku a nechte pořádně okapat. Přesuňte do misky a přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koriandr a pořádně propracujte.

  • 3

    Přidejte strouhanku, sůl a pepř podle chuti a všechno zapracujte dohromady. Pokud se hmota pořád lepí, přidejte ještě strouhanku. Ale nepřežeňte to, protože by karbanátky zase byly moc tuhé.

  • 4

    Vytvarujte 4 karbanátky a krátce je opékejte na rozpáleném oleji – stačí 2 minuty z každé strany.

  • 5

    TIP! Protože jsou brambory už v karbanátku, dejte si jako přílohu raději zeleninový salát.


Nahrávám