Plněné myslivecké taštičky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Zpracujte sušené houby a udělejte si ve spíži místo na letošní úrodu. Přidejte je do masových taštiček spolu s voňavým divokým kořením a všem houbařům, myslivcům i obyčejným mlsounům se zaručeně budou sbíhat sliny!

Suroviny

  • Májka s brusinkami 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Vlažná voda 80 ml
  • Čerstvý tymián 1 lžička
  • Houby sušené 1 lžička
  • Olej na smažení
  • Mouka hladká 250 g
  • Máslo 50 g
  • Sůl 1 špetka
  • Saturejka 1 lžička
  • Jalovec 1 špetka

Postup

  • 1

    >>MÁJKA S BRUSINKAMI 100g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    K paštice Májka přidejte čerstvé bylinky, drcený jalovec, najemno až skoro na prášek nadrcené houby a dobře promíchejte. Odložte zatím stranou.

  • 2

    Na těsto smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo, vajíčko a vodu a propracujte na hladké těsto. Na pomoučněném válu ho vyválejte na slabý plát o síle asi jeden milimetr a vykrajujte kolečka o průměru 10 centimetrů.

     

  • 3

    Do těsta zabalte náplň, zhruba jednu méně naplněnou polévkovou lžíci na taštičku. Postupným zavinováním okraje vytvořte ozdobnou obrubu.

     

  • 4

    Rozehřejte fritézu nebo na pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a taštičky krátce opečte. Hotové odložte na talíř vyložený papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odsála přebytečná mastnota.

     

     

  • 5

    TIP!

    • Houby, divoké lesní koření a brusinky k sobě neodmyslitelně patří. Pokud je máte opravdu rádi, přidejte navíc lžičku nakládaných nebo sušených brusinek do náplně.


Nahrávám