Pomalu pečené koleno


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Vepřové koleno 2 kg
  • Česnek stroužek
  • Omáčka teriyaki lžíce
  • Římský kmín lžička
  • Křeník Hamé 160 g
  • Cibule 4 ks
  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Bylinky 1
  • Černé pivo 300 ml

Postup

  • 1

    Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.

  • 2

    Kůži nařízneme ostrým nožem do čtverečků.

  • 3

    Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme hořčicí.

  • 4

    Do pekáčku naskládame maso, zasypeme cibulí s česnekem, pokapeme teriyaki omáčkou, přidáme bylinky a podlijeme pivem.

  • 5

    Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 30 minut, poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pomalu pečeme 4 - 5 hodin do měkka. Ke konci pečení odkryjeme a necháme opéct.

  • 6

    Koleno podáváme s čerstvým chlebem a křeníkem.


Nahrávám