Pomazánka z fazolek adzuki a nakládané papriky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Osvědčených receptů na dobré pomazánky není nikdy dost. Během chvilky ji můžete mít na stole jako hotovou svačinu, večeři i dip k čerstvé zelenině. Vyzkoušejte naši variantu z fazolek adzuki. Ty jsou stejně zdravé jako ostatní luštěniny, ale podstatně lépe stravitelné. Jejich jemná oříšková chuť má v kombinaci s nakládanou paprikou zajímavý šmrnc.

Suroviny

  • Fazole adzuki 100 ml
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Paprika červená nakládaná Znojmia 2 lžíce
  • Tymián sušený 1 lžička

Postup

  • 1

    Fazolky adzuki nechte přes noc namočit. Vodu, ve které byly fazole namočené, vylijte a fazole pořádně propláchněte. Poté doplňte novou vodu a fazole uvařte doměkka. Slijte a dejte stranou.

  • 2

    Na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájenou cibuli. Průběžně míchejte a dopřejte jí klidně 15 minut. Potom přidejte nasekaný česnek a tymián.

  • 3

    Opečenou směs přendejte do mísy k fazolím. Přidejte okapanou červenou papriku a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nakonec osolte a dochuťte pepřem podle potřeby.

  • 4

    TIP! Fazolky potřebují dopřát čas na namočení, přes noc je ideální doba. Jinak se budou dlouho vařit a nebudou chtít změknout. Klidně je nechte namočené jeden den. Fazolky si můžete uvařit dopředu a uchovat je v lednici.


Nahrávám