Reuben sendvič


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Tento teplý sendvič s kysaným zelím je americká klasika, přesněji newyorská. O autorství receptu se hlásí hned několik lahůdkářství. Princip je ale všude stejný – poskládejte zdánlivě nesourodé suroviny studené kuchyně a ještě je ogrilujte. Výsledek je novosvětsky lahodný.

Suroviny

Dresink

  • Majonéza 180 g
  • Smetana zakysaná 2 lžíce
  • Šalotka 1 ks
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Omáčka worcesterská 5 kapek

 

  • Sladká chilli omáčka 2 lžíce
  • Nasekaná petrželka 1 hrst
  • Kopr 1 lžíce
  • Křen strouhaný 1 lžička

Nezařazené

  • Chleba farmářský bochník 1 ks
  • Kysané zelí Znojmia 180 g
  • Máslo rozpuštěné 50 g

 

  • Pastrami 400 g
  • Sýr ementál 150 g

Postup

  • 1

    >>ZELÍ KYSANÉ ZNOJMIA 320 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Ze všeho nejdřív si připravte dresink. V míse nebo větším hrnku dobře prošlehejte majonézu, zakysanou smetanu a chilli omáčku. Přidejte šalotku nakrájenou na drobné kostičky, nasekaný kopr a petrželku a strouhaný křen. Zakápněte citronem a worchestrem a ještě jednou promíchejte. Odložte na chvíli do lednice.

  • 2

    Troubu dejte předehřát na 180 oC. Plátky hovězího masa pokropte pár kapkami vody. Potom ho pevně zabalte do alobalu a dejte krátce prohřát do trouby.

  • 3

    Na 10 až 15 minut přidejte také bochník chleba nezabalený a vcelku. Nechte ho trochu opéct, aby kůrka byla pěkně křupavá. Opečený chleba a napařené maso nechte stranou trochu zchladnout.

  • 4

    Chleba nakrájejte na krajíce a každý potřete dresinkem. Na polovinu z nich potom rozdělte nahřáté pastrami, okapané kysané zelí a plátky ementálu. Přiklopte zbylými plátky chleba.

  • 5

    Sendviče z vnější strany potřete rozpuštěným máslem a opečte na pánvi. Opečte z obou stran.

     

  • 6

    Před servírováním překrojte sendvič na dvě půlky a ještě teplý podávejte.

  • 7

    TIP!

    • Pastrami se většinou připravuje z libového hovězího hrudí nebo pupečního žebra. Plátky mají na okraji slabý proužek směsi česneku, koření a pepře. Tento způsob přípravy masa pochází z rumunských Karpat. S migračními vlnami rumunských Židů se dostal do Spojených států, kde je pastrami velmi oblíbené jako košer náhrada vepřové šunky.


Nahrávám