-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Tento teplý sendvič s kysaným zelím je americká klasika, přesněji newyorská. O autorství receptu se hlásí hned několik lahůdkářství. Princip je ale všude stejný – poskládejte zdánlivě nesourodé suroviny studené kuchyně a ještě je ogrilujte. Výsledek je novosvětsky lahodný.
>>ZELÍ KYSANÉ ZNOJMIA 320 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Ze všeho nejdřív si připravte dresink. V míse nebo větším hrnku dobře prošlehejte majonézu, zakysanou smetanu a chilli omáčku. Přidejte šalotku nakrájenou na drobné kostičky, nasekaný kopr a petrželku a strouhaný křen. Zakápněte citronem a worchestrem a ještě jednou promíchejte. Odložte na chvíli do lednice.
Troubu dejte předehřát na 180 oC. Plátky hovězího masa pokropte pár kapkami vody. Potom ho pevně zabalte do alobalu a dejte krátce prohřát do trouby.
Na 10 až 15 minut přidejte také bochník chleba nezabalený a vcelku. Nechte ho trochu opéct, aby kůrka byla pěkně křupavá. Opečený chleba a napařené maso nechte stranou trochu zchladnout.
Chleba nakrájejte na krajíce a každý potřete dresinkem. Na polovinu z nich potom rozdělte nahřáté pastrami, okapané kysané zelí a plátky ementálu. Přiklopte zbylými plátky chleba.
Sendviče z vnější strany potřete rozpuštěným máslem a opečte na pánvi. Opečte z obou stran.
Před servírováním překrojte sendvič na dvě půlky a ještě teplý podávejte.
TIP!