Švestkový crumble s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Švestky 400 g
  • Kukuřičný škrob 1 lžíce
  • Tmavý rum 3 lžíce
  • Máslo 100 g
  • Kokos strouhaný 50 g
  • Mandlová mouka 50 g
  • Hřebíček mletý špetka
  • Švestková povidla slazená Hamé 220 g
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Třtinový cukr 140 g
  • Ovesné vločky 100 g
  • Mleté vlašské ořechy 50 g
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Sůl špetka

Postup

  • 1

    Na ovoce:

    • 400 g vypeckovaných švestek
    • 220 g švestkových povidel Hamé
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • šťáva z půlky citrónu
    • 3 lžíce tmavého rumu
    • 50 g třtinového cukru

    Na drobenku:

    • 100 g másla
    • 100 g ovesných vloček
    • 50 g strouhaného kokosu
    • 50 g nasekaných vlašských ořechů
    • 50 g mandlové mouky
    • 90 g třtinového cukru
    • ½ lžičky skořice
    • špetka hřebíčku
    • špetka soli
    • máslo na vymazání

  • 2

    Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.

  • 3

    Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.

  • 4

    Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.

  • 5

    Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.


Nahrávám