Teplý bramborový salát s bylinkovým dressingem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Nečekejte na Vánoce a dejte si dokonalý bramborový salát už teď! V salátu jsme použili trochu netypické bylinky, mátu a estragon, které voní tak, až se sliny sbíhají.

Suroviny

  • Brambory 500 g
  • Nasekaná hladká petrželka 1 lžíce
  • Nasekaný estragon 1 lžíce
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 5 ks
  • Panenský olivový olej 3 lžíce
  • Hořčice dijonská 1 lžička
  • Pepř čerstvě mletý dle chuti
  • Zelené fazolky 300 g
  • Nasekaná máta 1 lžíce
  • Řeřicha 1 hrst
  • Kapary 2 lžíce
  • Ocet vinný červený 1 lžíce
  • Mořská sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    >>Okurky 5 - 7 cm 340g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Brambory operte, ale neloupejte. Pokud jsou opravdu drobné, nechte je vcelku. Větší brambory překrojte. Uvařte je v osolené vodě 10‒15 minut, podle velikosti. Fazolkám odkrojte stopky a také je uvařte. Měly by být na skus, takže bude stačit povařit je 8‒10 minut. Uvařené fazolky překrojte na menší kusy.

  • 2

    V salátové míse promíchejte nasekané bylinky, kapary, okurky nakrájené na kolečka, ocet, dijonskou hořčici a olivový olej. Přidejte ještě teplé brambory, řeřichu a nakrájené fazolky a promíchejte. Podávejte zatepla.

  • 3

    TIP!

    • Brambory na salát můžete také upéct v troubě. Zalijte lžící olivového oleje a promíchejte, aby se všechny dobře obalily olejem. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem, posolte a dejte na 20‒30 minut péct při 180 °C. Hotové jsou ve chvíli, kdy do nich jde snadno zapíchnout párátko. 
    • Přidejte do salátu vařené vajíčko a tuňáka! Získáte voňavou variaci na klasický salát nicoise, který dobře zasytí.


Nahrávám