Valentýnský dort s višňovým džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Vejce 4 ks
  • Cukr 200 g
  • Škrobová moučka 85 g
  • Káva 1 lžíce
  • Extra Jam višeň 260 g
  • Smetana ke šlehání 500 ml
  • Voda 4 lžíce
  • Mouka polohrubá 85 g
  • Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana 0.5 balení
  • Máslo 1 lžíce
  • Kompot višňový 0.5 hrnek
  • Čokoláda strouhaná 1 lžíce

Postup

  • 1

    Ingredience:

    na těsto:

    na ozdobu:

  • 2

    Vejce s vodou a cukrem ušlehejte dohladka. V jiné míse smíchejte mouku, škrobovou moučku a kypřící přášek a postupně vmíchejte do vaječné směsi. Nakonec přidejte lžíci instantní kávy

  • 3

    Těsto vlijte do máslem pomazané a moukou vysypané dortové formy a dejte péct do trouby předehřáté na 175 °C (cca 20-30 minut).

  • 4

    Vychladlý korpus podélně rozkrojte na dvě poloviny.

  • 5

    Spodní část pomažte višňovým džemem a ozdobte šlehačkou, přiklopte druhou polovinou korpusu, ozdobte šlehačkou a vypeckovanými višněmi a posypte strouhanou čokoládou a moučkovým cukrem.


Nahrávám