Vegetariánské minilasagne s cuketami a ricottou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Začátečník

Italská klasika trochu jinak, než byste čekali. Připravte si lasagne jako miniporce a navíc bez masa. Chutnají stejně skvěle a příprava je tak jednoduchá, že do ní klidně můžete zapojit i děti.

Suroviny

  • Těsto na pizzu 1 ks
  • Cuketa 2 ks
  • Pizza mozzarella strouhaná 150 g
  • Bazalka nasekaná 1 lžíce
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Pepř dle chuti
  • Milánská omáčka Otma 1 ks
  • Sýr ricotta 150 g
  • Vejce 1 ks
  • Strouhaný parmazán 5 lžic
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    >>Milánská omáčka 350g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Těsto můžete použít rovnou anebo trochu rozválet na slabší plát.

     

  • 2

    V míse rozšlehejte vajíčko s ricottou, parmazánem a bazalkou. Osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte na slabé plátky. 

     

  • 3

    Z rozváleného těsta vykrájejte kolečka o průměru  12–13 cm. Muffinovou formu vymažte olivovým olejem a každý dílek těsta vložte do mističky ve formě. 

     

  • 4

    Do každé dejte trochu ricottové náplně, plátek cukety, přidejte vrstvu milánské omáčky a nakonec posypejte polovinou strouhané mozzarelly. Mírně stlačte a ve stejném pořadí nandejte druhou vrstvu surovin.

  • 5

    Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 minut. Hotové vtáhněte z trouby a nechte ještě zhruba 10 minut stát. Teprve potom podávejte. 

     


Nahrávám