Vejce v aspiku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 8 porce
  • Začátečník

Dobroty v aspiku jsou retro klasika, kterou se rádi necháme zlákat, když se nám občas chce hřešit proti zdravé výživě. Připravit si ji zvládnete i doma, čerstvou a z kvalitních surovin.

Suroviny

  • Vejce uvařené natvrdo 4 ks
  • Vlašský salát 200 g
  • Okurky kyselé 4 ks
  • Želatina 1 balení
  • Šunka 4 plátky
  • Hrášek Znojmia 4 lžíce
  • Lák okurkový 200 ml

Postup

  • 1

    >>HRÁŠEK VE SL. NÁLEVU ZNOJMIA 400 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    K okurkovému láku dolijte 200 ml vody a připravte želatinu podle návodu.

  • 2

    Na dno každé mističky muffinové formy nalijte slabou vrstvu aspiku a nechte zatuhnout. Na ni položte polovinu vajíčka řeznou stranou dolů. Přidejte nakrájenou okurku, kapii a hrášky. Zalijte aspikem a nechte opět zatuhnout.

     

  • 3

    Nakonec dejte plátek šunky, porci vlašského salátu a okraje šunky přeložte tak, aby byl salát schovaný. Zalijte zbývající želatinou a nechte zatuhnout do druhého dne. Hotová vejce v aspiku po zatuhnutí opatrně vyklepněte.


Nahrávám