Velikonoční nádivka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rohlík (včerejší) 10 ks
  • Mléko 400 ml
  • Petrželka 100 g
  • Vejce 6 ks
  • Uzené vepřové maso Hamé 2 sklenice
  • Baby špenát 200 g
  • Máslo 130 g
  • Sůl 1 lžička

Postup

  • 1

    >>Uzené maso, masová konzerva 170g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte na chvilku vyschnout do trouby. Pak dejte do větší mísy a zalijte trochou mléka.

  • 2

    Máslo utřete se solí. Uzené maso nakrájejte nadrobno. Baby špenát s petrželkou přelijte vroucí vodou, slijte, zchlaďte ledovou vodou, znovu slijte a nechte okapat. Zelené lupení nakrájejte na drobno.

  • 3

    Oddělte žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutky rozkvedlejte a spolu se zbytkem mléka vlijte do mísy s rohlíky.

  • 4

    Přidejte špenát s petrželkou, maso, máslo a promíchejte, aby vám vznikla stejnorodá směs. Poté pozvolna vmíchejte sníh.

  • 5

    Zapékací misku vyložte pečícím papírem a směs vyklopte a zarovnejte. Dejte péct dozlatova na 50 minut.


Nahrávám