Větrníčky z listového těsta


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 15 porce
  • Začátečník

Přichystejte se na pohodové pečení se zavařeninou, která neteče! Z křehkého těsta se díky ní dají kouzlit hotové cukrářské zázraky, jako jsou tyto jemné jarní větrníčky.

Suroviny

  • Mouka hladká 280 g
  • Tuk rostlinný 60 g
  • Cukr krupice 1 špetka
  • Máslo 170 g
  • Sůl 1 špetka
  • Ovocná náplň s kousky ovoce Meruňka 200 g

Postup

  • 1

    >>Ovocná náplň na pečení s kousky ovoce MERUŇKA 420g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Mouku prosijte do mísy. Přidejte změklé kostky másla a rostlinného tuku, špetku soli i cukru a nahrubo propracujte. Potom přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte hladké těsto. Hotové nechte aspoň 20 minut odpočinout v lednici.

  • 2

    Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném válu na slabý plát. Nakrájejte těsto na čtverečky o straně 10–12 cm. Přesuňte na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Každý čtvereček vždycky nakrojte asi 5 cm po úhlopříčce od rohu směrem ke středu. Střed nedokrojte, nechte ho vcelku. To bude místo pro zavařeninu.

  • 4

    Vždycky jeden z rozpůlených cípů růžku přehněte směrem do středu a stlačte. Na střed každého větrníčku potom dejte lžičku ovocné náplně.

  • 5

    Pečte dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.

  • 6

    TIP!

    • Domácímu listovému těstu s máslem se nic nevyrovná. Můžete si ale usnadnit práci kupovaným těstem. Je už rovnou vyválené do hranatého tvaru a budou se vám snadno krájet základní čtverce pro větrníky.
    • Ovocnou směs ve středu větrníčku můžete před pečením posypat nasekanými oříšky nebo strouhaným kokosem.


Nahrávám