Čokoládové palačinky s rybízovým džemem a tvarohem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Proč si mazat nutellu na palačinky, když ji můžete přidat rovnou do těsta? Výsledek budou milovat děti i dospělí, kteří ke sladkému těstu ocení krásně navinulý rybízový džem.

Suroviny

  • Mouka hladká 150 g
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Olej rostlinný 1 lžička
  • Mléko 320 ml
  • Sůl špetka
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Ovocná směs rybízová Hamé 1 ks
  • Kakao 2 lžíce
  • Máslo rozpuštěné 1 lžička
  • Vejce 1 ks
  • Nutella 3 lžíce
  • Tvaroh měkký 200 g
  • Kůra z citronu 1 lžička

Postup

  • 1

    >>Džem jablečno-rybízový Rybíz 260g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl smíchejte v míse. V jiné míse prošlehejte vajíčko, 240 ml mléka, máslo a olej a potom přelijte do mísy s moukou a dobře promíchejte, aby se rozpustily hrudky. Do těsta přidejte nutellu a znovu zlehka promíchejte.

  • 2

    Lívanečník nebo malou pánvičku zlehka vytřete olejem a rozehřejte na pánvi. Naběračkou nalijte těsto, ztlumte teplotu a opečte po obou stranách. Když se na neupečené straně začnou objevovat bublinky, je čas lívanec opatrně obrátit.

  • 3

    Měkký tvaroh smíchejte se 70 ml mléka, přidejte vanilkový cukr a citronovou kůru a prošlehejte na hladký krém.

  • 4

    Lívance namažte rybízovou ovocnou směsí, ozdobte tvarohovým krémem a podávejte ještě teplé.


Nahrávám