-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Chtěli jste si někdy připravit domácí houskové knedlíky? Tak teď máte příležitost. Podáváme k moravskému uzenému s křenovou omáčkou. Večeře s přáteli anebo nedělní oběd? To už necháme na vás.
Ze sodovky a droždí vytvoříme kvásek. Asi po 10 minutách by měl být hotov: začne pěnit a vy ucítíte klasickou kvasnicovou vůni.
Housky opečeme na másle dozlatova.
Ze všech ingrediencí kromě housek vypracujeme těsto. Nakonec zamícháme i housky.
Z těsta vytvarujeme šišky, které necháme vykynout. Po vykynutí je lehce rozválíme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut (v polovině vaření je otočíme).
V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku, vše zarestujeme.
Přilijeme mléko a přivedeme k varu.
Přidáme sůl, křen, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Maso opečeme na pánvi.
Knedlíky a maso vložíme na talíř a zalijeme omáčkou. Dozdobíme pažitkou a čerstvým křenem.