Moravské uzené s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 3 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Chtěli jste si někdy připravit domácí houskové knedlíky? Tak teď máte příležitost. Podáváme k moravskému uzenému s křenovou omáčkou. Večeře s přáteli anebo nedělní oběd? To už necháme na vás.

Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Mouka hladká 60 g
  • Sůl špetka
  • Mléko 600 ml
  • Moravské uzené Hamé vynikající kvalita 2 plechovky
  • Křen strouhaný 50 g
  • Kypřící prášek balení
  • Mouka hrubá 400 g
  • Máslo 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Sodovka perlivá 250 ml
  • Starší chleba nakrájený na kostičky 80 g

Postup

  • 1

    Ze sodovky a droždí vytvoříme kvásek. Asi po 10 minutách by měl být hotov: začne pěnit a vy ucítíte klasickou kvasnicovou vůni.

  • 2

    Housky opečeme na másle dozlatova.

  • 3

    Ze všech ingrediencí kromě housek vypracujeme těsto. Nakonec zamícháme i housky.

  • 4

    Z těsta vytvarujeme šišky, které necháme vykynout. Po vykynutí je lehce rozválíme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut (v polovině vaření je otočíme).

  • 5

    V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku, vše zarestujeme.

  • 6

    Přilijeme mléko a přivedeme k varu.

  • 7

    Přidáme sůl, křen, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  • 8

    Maso opečeme na pánvi.

  • 9

    Knedlíky a maso vložíme na talíř a zalijeme omáčkou. Dozdobíme pažitkou a čerstvým křenem.


Nahrávám