Mrkvové placičky s červenou řepou a křenovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 20 porce
  • Začátečník

Chutné recepty na bezmasá jídla jsou k nezaplacení. Tyto zeleninové placičky jsou krásně nadýchané a díky pikantnímu dipu mají pořádný říz.

Suroviny

  • Červená řepa 1 bulva
  • Vejce 2 ks
  • Krenex Znojmia 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Mrkev 3 ks
  • Smetana zakysaná 150 ml
  • Olej na smažení
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    >>Krenex 130g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Mrkve a řepu očistěte. Polovinu od každého druhu nastrouhejte najemno a druhou půlku nahrubo.

  • 2

    Vajíčka rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Bílky ušlehejte na sníh a žloutky smíchejte s nastrouhanou zeleninou. Osolte, opepřete a nakonec zapracujte bílkový sníh. 

     

  • 3

    Na dip smíchejte krenex se zakysanou smetanou a dejte zatím stranou. 

     

  • 4

    Na pánvičce rozehřejte olej. Naběračkou nebo lžící odebírejte zeleninovou hmotu a rovnou ji vkládejte do oleje. Trochu ji rozhrňte do placičky a krátce opečte po obou stranách.

  • 5

    Upečené placičky podávejte hned teplé s křenovým dipem.

  • 6

    TIP!

    • Chcete vydatnější jídlo s vyšší porcí bílkovin? Přidejte do těsta na placičky 3 lžíce cizrny nebo fazolí. Stačí je rozmačkat najemno vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.


Nahrávám