Kuřecí paličky se žampiony a sójovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Variace na oblíbené chuti asijské kuchyně. Díky marinádě ze sójové omáčky je maso krásně křehké a česnek se zázvorem se postarají o skvělou chuť.

Suroviny

  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama dle potřeby
  • Žampióny 200 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 3 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 ks
  • Sůl špetka
  • Pepř špetka
  • Sezamová semínka 1 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks
  • Kuřecí paličky 10 ks

Postup

  • 1

    Z kuřecích paliček odstraňte kůži. Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky, stejně tak chilli papričky. Pak smíchejte v míse sójovou omáčku, olivový olej, nasekaný zázvor, česnek a chilli. Přidejte kuře a pořádně jej obalte marinádou. Mísu zakryjte fólií a nechte hodinu odpočinout v ledničce.

  • 2

    Troubu předehřejte na 180 stupňů. Paličky i s marinádou přendejte do velkého pekáče vymazaného olivovým olejem a dejte péct.

  • 3

    Žampiony budete ke kuřeti přidávat zhruba po 20 minutách pečení - zatím si je očistěte a v případě potřeby i oloupejte. Větší žampiony rozpulte. Dobře je osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pak je přidejte ke kuřeti a pečte dalších 20 až 30 minut podle velikosti paliček.

  • 4

    Upečené kuře posypejte sezamovými semínky a podávejte s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace