Na korpus:

  • 90 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 6 g prášku do pečiva
  • 25 g másla (rozpuštěného)
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 80 ml mléka
  • 50 ml silné kávy
  • 100 g Extra Jam višeň

 

Na tmavou pěnu:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 140 g hořké čokolády
  • 2 plátky želatiny
  • několik kapek vanilkového extraktu

Na světlou pěnu:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 140 g bílé čokolády
  • 3 plátky želatiny
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • čokoládové hobliny na ozdobu

Postup:

  1. V míse si smícháme mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva a prosejeme.
  2. Postupně do směsi přidáváme máslo, vejce, mléko a kávu. Vše důkladně promícháme a pečeme v dortové formě (o průměru 17 - 19 cm), kterou jsme si vyložili pečicím papírem na 180 stupňů 30 minut.
  3. Upečený korpus necháme vychladnout a seřízneme ho nahoře do roviny a potřeme višňovým džemem.
  4. Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni, přidáme do ní vymačkané plátky želatiny a vanilkový extrakt. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme. Hotovou pěnu dáme na korpus a necháme minimálně 2 hodiny vychladnout.
  5. Stejný postup opakujeme se světlou pěnou. Dort nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.