Markéta Davidová
Rodačka z Janova nad Nisou má skvělou formu, v závodech světového poháru už senzačně vyhrála ve sprintu v Itálii, odtamtud si odnesla stříbro ze závodu s hromadným startem a ve Slovinsku v individuálním závodě dojela třetí.  Miluje italskou kuchyni a sama si ráda uvaří těstoviny se sýrovou omáčkou. Nebojí se ani experimentovat, zkouší zdravé věci, protože je na sladké a právě cukr se snaží omezovat.

Michal Šlesingr
Po zlomenině bederního obratle si návrat do Světového poháru naplánoval až do amerického Soldier Hollow. Mistr světa z roku 2015 ze smíšené štafety přiznává, že sám nevaří, jídlo si ale užívá. Rád si dá sushi a další pochoutky asijské kuchyně, extra ostré ale nevyhledává. Z české kuchyně má stejně jako jeho týmová kolegyně Markéta Davidová rád sladké, nejraději ovocné knedlíky.

Staré dobré švestkové knedlíky přijdou vhod i vám, zkuste variantu s povidly. Že není sezona? Proto se vyplatí mít po ruce kompot Hamé! http://www.receptyschuti.cz/recept/svestkove-knedliky-s-povidly/2265

Ondřej Moravec
Nejlepší střelec české reprezentace si pro sebe vaří, když má čas. „Zvládnu rychlé věci jako rizoto nebo těstoviny. Snažím se jíst zdravě a pestře, je lepší, když se jídla neopakují. Když je člověk v časovém presu, tak ta skladba není ideální.,“ řekl.

Jídlo určitě neodbývejte ani vy, hlad zaženete lahodnými tagliatelle s opravdovou boloňskou omáčkou. http://www.receptyschuti.cz/recept/opravdove-bolonske-tagliatelle-al-ragu/1862

Michal Krčmář
Stříbrný medailista ze sprintu na OH v Pchjongčchangu v roce 2018 je hrdý na své špagety s olivovým olejem a parmazánem, které vylepšuje trochou rukoly. Svačí lehce, dá si kapsičku ovocné přesnídávky Easyfruit Hamé, kterou si vychutná hned ve čtyřech příchutích. Vedle ovoce má rád i zeleninu, nakládané okurky Znojmia nikdy neodmítne.

Adam Václavík
Mladý reprezentant je vyznavačem české klasiky, jeho nejoblíbenějším jídlem je svíčková. A jak je na tom s vařením? „Zvládnu vodu na čaj, čínskou polévku," vtipkuje. „Když je to nutné, tak vařím, ale nejsem žádný masterchef. Těstoviny a základy dokážu,“ říká, jak to má v kuchyni doopravdy.

Také jste dostali chuť na svíčkovou? Nezapomeňte k ní brusinky!

http://www.receptyschuti.cz/recept/tradicni-svickova-s-brusinkami/2284

Veronika Vítková
Mistryně světa a olympijská medailistka je jedna z mála, která si vaření opravdu užívá a mrzí ji, že to nedělá častěji. „Určitě by mě vaření bavilo víc, kdybych na něj měla víc času. Takhle něco narychlo ukuchtím, ale jinak to se sportem nejde. Doma toho času taky moc netrávím," povzdechla si. K obědu zbožňuje svíčkovou či italská jídla, při závodech jsou pak pro ni důležité ovocné přesnídávky Easyfruit.