Léto si vysloveně říká o lehká zeleninová jídla. Také komu by se chtělo zdlouhavě vařit, když je venku tak pěkně. Nejjednodušší je nakrájet čerstvou zeleninu na jednu velkou hromadu a křupat vitaminy. Člověk je ale tvor vybíravý a po nějaké době potřebuje změnu. Poradíme vám, jak na každý den v týdnu vytvořit jiné zeleninové jídlo, aby vás letní salátování nepřestalo bavit.

 

1. Kuřecí s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice – skvělý způsob, jak z obraného kuřecího masa připravit zeleninový salát. Díky kombinaci s rukolou a jablkem dostane svěží chuť. Pokud nemáte od víkendu napečeno a chcete si vaření usnadnit, sáhněte po Hamé kuřecí ve vlastní šťávě vynikající kvalita.

2. Osvěžující okurkový – nakrájejte okurku na jemné plátky a smíchejte se zakysanou smetanou. Pro chuť přijdete lžíci italského dresinku Otma Gurmán.

3. Z grilované zeleniny – zeleninu nakrájejte na větší kusy a krátce ogrilujte, až změkne. Ideální je červená a žlutá paprika, cuketa a lilek. Hotové dejte do mísy, zakápněte panenským olejem Vasco da Gama a osolte. Můžete přidat nasekané provensálské bylinky.

4. Vietnamský s okurkou a krevetami – okurku nakrájejte na tenké plátky, salát operte a natrhejte. Smíchejte se zálivkou z rybí omáčky, Vasco da Gama sladké chilli omáčky, limetové šťávy a koriandru. Podávejte s opečenými krevetami a rýžovými nudlemi.

5. Listový s kukuřicí – k opranému listovému salátu přidejte cherry rajčata, kukuřici a mexický dresink Otma Gurmán. Podávejte s tortillami.

6. Chef salát – ideální salát pro ty, kteří potřebují mít přehled, co všechno je v něm zamícháno – všechny suroviny se totiž nakrájí na nudličky a vyskládají se na základ ze salátových listů. Celý recept najdete zde.

7. Tuňákový s grilovanými rajčaty – rozpůlená cherry rajčata zakápněte olivovým olejem, osolte a ogrilujte v troubě. Ledový salát nakrájejte do mísy, na něj dejte ogrilovaná rajčata a navrch okapané tuňákové filety Vasco da Gama.