Americká kuřecí křidýlka na grilu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Americky jednoduchý recept, kde za vás všechnu práci udělá mixér. Marináda je ideální pro venkovní grilování, protože je krásně hustá a při pečení nestéká. Navíc je dobrá tak, že kvůli ní možná začnete milovat americkou kuchyni.

Suroviny

  • Kuřecí křídla 800 g
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Med 1 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Tymián dle chuti
  • Kečup Gurmán Otma 6 lžic
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 3 lžíce
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Stroužek česneku 6 ks
  • Oregano dle chuti
  • Bazalka dle chuti

Postup

  • 1

    Kuřecí křidélka omyjte a osušte. Ostatní suroviny včetně kečupu rozmixujte v mixéru na hladkou hustou směs. Ve větší míse pečlivě obalte kuřecí křidélka marinádou, zakryjte a dejte do lednice uležet do druhého dne. Křidélka můžete péct venku na grilu nebo i v troubě na 200 °C, trvá to zhruba půl hodiny.

  • 2

    Tip! Použijte marinádu i na větší kusy masa, třeba zadní kuřecí řízky nebo vepřovou krkovici.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace