Andělské pusinky s džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Bílkové pusinky i velké pusiny, které se připravují třeba na dort Pavlova, jsou skvělé nalámané s džemem nebo třeba šlehačkou či mascarpone.

Suroviny

  • Vejce 4 ks
  • Kukuřičný škrob 2 lžičky
  • Extra Jam rybízový Hamé dle chuti
  • Cukr krupice 250 g
  • Vinný ocet 2 lžičky

Postup

  • 1

    Troubu rozjeďte na 180 °C. 

  • 2

    Bílky vyšlehejte mixérem do pevné pěny. Přidejte asi polovinu cukru, dokud nebude sníh tvořit lesklé špičky, pak přišlehejte zbytek. 

  • 3

    Smíchejte kukuřičný škrob s vinným octem a vešlehejte do směsi.

  • 4

    Plech si vyložte pečicím papírem a lžící nebo cukrářským pytlíkem tvořte libovolné sněhové tvary. Plech dejte do trouby a stáhněte teplotu na 100 °C a pečte 1 hodinu. 

  • 5

    Vypněte troubu a pusinky nechte vystydnout v troubě. Podávejte studené s džemem, šlehačkou nebo mascarpone.


Nahrávám