Bramborové knedlíky s červeným zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Brambory 500 g
  • Změklé máslo 15 g
  • Himalajská sůl 0.5 lžička
  • Červené zelí 1 ks
  • Máslo přepuštěné 3 lžíce
  • Švestková povidla slazená Hamé 2 lžíce
  • Mouka hrubá 300 g
  • Vejce 1 ks
  • Vepřové uzené maso 300 g
  • Cibule 3 ks
  • Vinný ocet 2 lžíce

Postup

  • 1

    Na knedlíky:

    • 500 g brambor
    • 300 g hrubé mouky
    • 15 g másla (povoleného)
    • 1 vejce velikost M
    • ½ lžičky himalájské soli
    • 300 g uzeného masa

     

    Na zelí:

    • 1 malá hlávka červeného zelí
    • 1 cibule
    • 1 lžíce přepuštěného másla
    • 2 lžíce vinného octa
    • 2 lžíce povidel Hamé
    • sůl, pepř

    Na cibulku:

    • 2 lžíce přepuštěného másla
    • 2 střední cibule

  • 2

    Brambory si uvaříme, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a na vále je necháme vychladnout.

  • 3

    K bramborám přisypeme hrubou mouku a osolíme je. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto.

  • 4

    Z těsta vyválíme obdélník a rozkrájíme ho na cca 16 - 20 čtverců.

  • 5

    Uzené maso rozkrájíme na malé kousky, rozdělíme ho na těsto a tvoříme kulaté knedlíky. Těsto dobře přimáčkneme, aby se při vaření knedlíky neotevíraly.

  • 6

    Knedlíky vaříme podle velikosti cca 5 minut.

  • 7

    Zelí si očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme ho na proužky. Na přepuštěném másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, ocet a zvolna dusíme do měkka. Zelí osolíme, opepříme a přidáme povidla. Poté už jen krátce podusíme.

  • 8

    Cibule si nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a cibuli na něm dozlatova orestujeme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace