Bramborové taštičky se švestkami a povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Brambory 350 g
  • Dětská krupička 50 g
  • Vejce 1 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Švestky 250 g
  • Vejce na obalení
  • Mouka hrubá 75 g
  • Bramborový škrob 15 g
  • Sůl 1 špetka
  • Strouhanka na obalení
  • Tuk na smažení dle potřeby

Postup

  • 1

    >>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Uvařené brambory nastrouháme (příp. prolisujeme) a necháme je vychladnout. Smícháme je s moukou, krupičkou a škrobem. Poté přidáme vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na plát vysoký cca 3 - 5 mm. 

  • 2

    Vykrajujeme kolečka o průměru cca 5 cm, které plníme povidly. Taštičky pevně uzavřeme a kraje přimáčkneme vidličkou. 

  • 3

    Obalujeme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 4

    Smažíme je na oleji do zlatova. 

  • 5

    Na omáčku si nakrájíme švestky na měsíčky, krátce je na pánvi orestujeme a přidáme povidla. 

  • 6

    Krokety podáváme přelité švestkovou omáčkou.

  • 7

    TIP!

    Pokud nechceme taštičky smažit, můžeme je pouze vhodit neobalené do vařící vody a až vyplavou na povrch, vyndáme je.

     


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace