Bramborový bác s uzeným masem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Brambory 750 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 250 g
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Sůl 2 lžičky
  • Majoránka sušená 1 lžíce
  • Droždí 50 g
  • Mléko 500 ml
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Uzené vepřové maso Hamé 1 ks
  • Sádlo na vymazání

Postup

  • 1

    Polovinu mléka trochu ohřejte. Stačí tak, abyste v něm udrželi prst. Rozdrobte do něj droždí a nechte vzejít kvásek. Druhou polovinu mléka použijete později.

  • 2

    Syrové brambory očistěte, nastrouhejte najemno a osolte. Nechte je v míse chvilku ustát a po chvíli z nich vymačkejte vodu. Také brambory rozdělte na dvě poloviny. Zbylé mléko přiveďte k varu a spařte v něm polovinu brambor.

  • 3

    Syrové i spařené brambory smíchejte s moukou, přilijte kvásek, prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny včetně uzeného nakrájeného na kostičky. Propracujte pečlivě na těsto.

  • 4

    Překryjte mísu s těstem čistou utěrkou a nechte kynout. Těsto by mělo přibližně zdvojnásobit svůj objem, což trvá 40–50 minut.

  • 5

    Vymažte pekáč sádlem a vlijte do něj vykynuté těsto. Nechte ještě dvacet minut dokynout, mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Bác pečte dozlatova, potrvá to asi tři čtvrtě hodiny.

  • 6

    TIP! Nakrájejte bác na plátky jako chleba a namažte sádlem se škvarky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace