Bůček pečený na černém pivě a pikantní salát


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Bůček a černé pivo je tak dokonalá kombinace, že vám chlapi odpustí i ten med, který přidáte pro dokonale zkaramelizovanou kůrčičku!

Suroviny

Maso

  • Bůček vepřový 1 kg
  • Stroužek česneku 6 ks
  • Kmín drcený 1 lžička
  • Sůl dle chuti

 

  • Černé pivo 150 ml
  • Med 3 lžíce
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Pepř dle chuti

Salát

  • Hradišťanka Znojmia 350 g
  • Fazole bílé 200 g
  • Sůl dle chuti

 

  • cherry rajčata 200 g
  • Plochá petrželka 1 hrst
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    >>HRADIŠŤANKA 330 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Česnek utřete se solí a smíchejte s drceným kmínem a paprikou. Kůži bůčku nařízněte do mřížky a do zářezů důkladně vetřete připravenou česnekovou pastu. Vložte do pekáče kůží nahoru, překryjte alobalem a nechte uležet do druhého dne. Rozehřejte troubu na 160 °C, odstraňte alobal, bůček podlijte trochou vody a dejte péct. Po hodině pečení přelijte bůček vypečeným tukem a pečte další hodinu až hodinu a půl.

     

  • 2

    Černé pivo svařte s medem na hustý sirup, kterým potřete bůček. Zvyšte teplotu na 180 °C a pečte ještě další půlhodinu. Občas polijte šťávou z pečení.

  • 3

    Hradišťanku slijte a přesuňte do mísy. Přidejte vařené bílé fazole, nakrájená cherry rajčata, nasekanou petrželku a promíchejte. Podávejte k pečenému bůčku. 

     

  • 4

    TIP!

    • Kdyby pečený bůček nějakým řízením osudu přece jenom zbyl, nakrájejte ho na tenké plátky a naplňte ho do baget na vydatnou svačinu. Můžete je připravit třeba ve vietnamském stylu podle našeho receptu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace