Chilli focaccia s brazilskou fazolovou pomazánkou a granátovým jablkem




Opravdu jste ještě nezkoušeli luštěninovou pomazánku? Je to nejnovější trend zdravé výživy, protože obsahuje bílkoviny srovnatelné s masem a skvěle chutná. Můžete ji namazat na cokoliv, ale s domácí chilli focacciou to bude mít pořádné grády.

Suroviny

  • Mouka hladká 470 g
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Olej olivový 6 lžic
  • Mléko 100 ml
  • Chilli paprička 2 ks
  • Granátové jablko zrníčka na ozdobu
  • Sušené droždí 5 g
  • Sůl 1 lžička
  • Voda 230 ml
  • Strouhaný parmazán 2 lžíce
  • Pomazánka EasySandwich natura brazilská 2 ks
  • Hrubozrnná mořská sůl 1 lžíce

Postup

  • 1

    Mouku prosejte do mísy, přidejte droždí, sůl i cukr a vše promíchejte.

     

  • 2

    Mléko smíchejte s vlažnou vodou a začněte postupně zapracovávat do těsta. Současně přidávejte po lžících olivový olej. Do těsta přijdou 4 lžíce z celkového množství.

  • 3

    Až se všechny ingredience spojí, vyklopte těsto na pomoučněnou plochu a důkladně rukama prohněťte na hladké a vláčné těsto.

  • 4

    Mísu zlehka vymažte olivovým olejem a vraťte do ní těsto. Přikryjte čistou utěrkou a nechte zhruba hodinu kynout na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

     

  • 5

    Chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Přidejte strouhaný parmazán a smíchejte s 2 lžícemi olivového oleje.

  • 6

    Pečicí plech vymažte olivovým olejem. Vykynuté těsto přesuňte do pekáče a pomocí prstů rozhrňte do stran. Pro focacciu je charakteristický povrch s důlky, takže se nebojte nechat povrch neurovnaný.

  • 7

    Focacciu potřete olivovým olejem s chilli a parmazánem a nechte ještě 45 minut kynout na teplém místě. Mezitím předehřejte troubu na teplotu 180 °C.

  • 8

    Vykynutou focacciu posypejte hrubými zrníčky soli a pečte 35 minut.

  • 9

    Vychladnutou focacciu nakrájejte na dílky. Každý namažte brazilskou pomazánkou EasySandwich a ozdobte zrníčky granátového jablka.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace