Čokoládové lanýžky s chilli


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 7 porce
  • Začátečník

Hledáte-li cukroví, které je jednoduché a dobře vypadá, natrefili jste na ten správný recept. Můžete se k němu vracet po celý rok a donekonečna experimentovat s příchutěmi – růžový pepř, brandy nebo vanilka, vše je povoleno.

Suroviny

  • Smetana ke šlehání 140 ml
  • Máslo 25 g
  • Sůl 1 špetka
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Chilli papričky Hamé 5 ks
  • Kakao 2 lžíce

Postup

  • 1

    Chilli papričky osušte od přebytečného oleje. Zbavte je stopky i semínek a opatrně seškrábněte dužinu od slupky. Hroty vidličky dužinu rozmělněte dohladka.

  • 2

    Smetanu nalijte do kastrůlku. Zahřejte a nechte krátce přejít varem. Pokud chcete mít lanýžky opravdu pikantní, přidejte chilli už do smetany.

  • 3

    Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokoládové směsi postupně zamíchejte smetanu, přimíchejte chilli pastu a špetku soli.

  • 4

    Nechte vychladnout a pak dejte zatuhnout do lednice, nejlépe přes noc.

  • 5

    Druhý den s pomocí lžičky odebírejte kousky čokoládové hmoty a rukama vytvořte kuličky. Hned je obalte v kakau a znovu je nechte přes noc vychladit v uzavřené nádobě vyložené pečicím papírem.

  • 6

    Čokoládové lanýžky můžete vyrovnat do papírové krabičky a darovat jako originální jedlý dárek. Hodí se nejen na Vánoce.

  • 7

    TIP! Vodní lázeň připravíte snadno – misku nebo menší kastrůlek nechte plavat v hrnci s vroucí vodou. Dávejte přitom pozor, aby voda ve velkém hrnci nebublala a nestříkala do čokoládové směsi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace